Detta måste vara en av mina favoritsallader och hemligheten som lyfter hela rätten stavas friterad kapris, något av det godast som finns! Särskilt ihop med Burrata. Du behöver till en lunch-portion: Ruccola, ett par nävar ½ tunt skivad nektarin 4 delade romantica-tomater 6 skivade söta jordgubbar 1 msk svarta oliver av god sort 1 burrata 1-2 handfull av utkramad kapris (snåla inte, du kommer inte ångra mängden) En god olivolja, typ Gridellis. havssalt Gör så här: Friterade kapris. Värm upp ½ dl olivolja i en liten kastrull. Krama ur två fulla händer med kapris och lägg ner i oljan när den är het nog. När kaprisen slår ut i en blomma är friteringen igång och låt den få lite lätt med färg. Efter 1-2 minuter tag upp från oljan och låt torka på papper. Dressing. Mixa ihop: En liten knippe basilikablad ¼ riven vitlök 1 tsk honung 1-2 msk citron Citronzest 3-4 msk olivolja från kaprisfriteringen (avsvalnad) Salladen. Lägg salladsbladen på botten av ett fat och fyll sedan på med övriga ingredienser. Avsluta med burratan på toppen, havssalt som sprinklas ovanpå, ringlande dressing och de friterade kaprisen. Servera med nygräddad focaccia från bageriet eller ett gott surdegsbröd. Ljuvligt!