ELIN LANNSJÖ
Elin Lannsjö är keramiker och stylist, har en drömmig kolonistuga med en ljuvlig trädgård och bor i en supercool lägenhet med hög wow-faktor i Göteborg. I bloggen delar hon med sig av sina inredningsprojekt och trädgårdstips, men bjuder också på massor med mode och resor.
Annons
Annonssamarbete med EPIC Travelgear

Första natten på kolonin

Vi packar väskorna vid nästan samma tidpunkt varje år. Ungefär när syrénen och äppelträden blommat färdigt är det dags att flytta ner till stugan.

I slutet av Maj, när aklejorna blommar i den lilla rondellen och klätterrosen vid sovboden börjat knoppa. Då brukar morgonsolen vara så där varm att man kan dricka morgonkaffet i pyjamas i trädgården.

Så häromdagen flyttade vi ner och det var nästan lite pirr i magen när jag packade mina nya väskor.

Fyllde dem med mysiga tjocka tröjor, blommiga klänningar, stora vida skjortblusar, avklippta shorts och träskorna såklart.

Resväskorna är från svenska EPIC Travelgear och jag släppte faktiskt ifrån mig ett överförtjust pip när jag fick syn på dem i butikshyllan. Du kanske ser varför.. den gröna färgen på resväskan är nämligen exakt samma kulör på mina dörrar och dessutom min favoritfärg, vad är liksom oddsen?!

Modellen heter Phantom BIO och de har några egenskaper som är ganska så häftiga, om du frågar mig. Som en del i EPICs kontinuerliga arbete att ta fram och tillverka mer hållbara och miljövänliga produkter så är de nämligen först i världen med att ta fram en resväska i biokompositmaterial! Skalet är delvis tillverkat i naturmaterialet hampa som har låg miljöpåverkan och materialet är lättare, tåligt och kan till och med återvinnas.

Genomtänkt funktion och design i resväskor uppskattar jag väldigt mycket, som den otroligt lätta vikten och den vattenavvisande dragkedjan. En annan smart detalj är att innerfodret som är 100% organiskt i bomull och hampa, är avtagbart och går att fräscha upp genom 40 grader tvätt. Det har jag länge saknat och efterfrågat i tidigare resväskor. Den goda kvalitén gör att EPIC dessutom ger en 7 års garanti på väskorna.

Phantom BIO är helt klart min favorit bland EPIC:s sortiment, De finns i tre färgställningar – NaturalWHITE och SeagrassGREEN som du sett här på bilderna. Samt ForestBLACK som också är väldigt fin!

Passa på att kika runt på deras hemsida, för just nu kan jag nämligen ge er 20% rabatt på ALLT, dvs. alla sorter väskor i webshopen till och med sista Juni!

Använd bara koden ElinlovesBio i kassan. (Gäller ej på redan nedsatt pris.)

Den första natten här är ändå lite magisk. Jag packade upp det sista och hängde upp några klänningar på klädställningen i sovboden.

Solen gick ner och jag borstade tänderna med glasdörrarna öppna på vid gavel. Lyssnade på stillheten och ljudet från grannen som klippte grenarna på en buske.

Smygande ljud från gruset, det var Sigge som tog kvällsrundan. Han har hittat en ny favoritplats och från sin tron sitter han och övervakar varje hörn i trädgården.

Jag ställde undan de tomma väskorna och dök ner vid i rabatten för att plocka en bukett aklejor till sovrumsfönstret. Pyjamasen var på och jag satte mig på trappavsatsen bredvid Sigge, njöt en stund av mitt spinnande sällskap innan han smög vidare för att avsluta sin kvällsrunda. Och jag hängde upp filtar för fönstren och kröp ner under mitt täcke. Tack för idag kolonin och god natt, vi ses imorgon!

Dela på:
Laddar