Söndagsmyset och jag tänker göra världens godaste äppelsmulpaj i eftermiddag. Det var så många som hörde av sig om receptet förra säsongen, så jag lägger upp det igen, för det tål att dela med sig av. Tyvärr vet jag inte riktigt vart det kommer ifrån, har fått det av Victors mamma som i sin tur fått det av någon annan.. om du vet så säg gärna till. Varsågod och njut! Här kommer världens godaste recept på Knäckig Äppelpaj: 6 port. 150g smält smör 2 dl råsocker 1/2 dl ljus sirap 1/2 dl vispgrädde 3 dl havregryn 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 tsk ceylon kanel 1/2 tsk grovstött kardemumma nypa flingsalt 600g syrliga äpplen Så här gör du: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret med råsocker, sirap och grädde. Ta från värmen och blanda ner havregryn, mjöl, bakpulver och salt. Skala och dela äpplena och lägg dem i smord form. Krydda med kanel och nyligen grovstött kardemumma. Fördela smeten över och grädda i ca 30 minuter tills pajen är knäckig. Alltså denna paj är helt galet god. Sirapen ger den där knäckigheten som jag älskar, smöret ger den där nötiga tonen som passar så bra till kryddorna och saltet lyfter fram kolasmaken. Glöm inte att servera med sås eller glass på riktig vaniljstång. Enjoy!