Medelhavsmat är det bästa jag vet på sommaren, särskilt när det som nu, har varit riktigt varmt. Om jag får bestämma så sitter jag helst utomhus med ett kallt glas vitt och plockar i smårätter som har feta, syrliga och salta smaker. Jag gjorde en så himla god middag häromkvällen på kolonin. Rostad bruschetta på vetebaguette, urkärnad och hackad tomat, tunt skivad selleri, salt, peppar och viktigast av allt, de salta sardellerna på toppen. Sardellerna köper jag hos min lokala fiskaffär Luckans fisk som har stenkoll på sånt där, och att du ser till att köpa riktigt mjälla och goda gör hela grejen! Och så friterade vi bläckfisk som vi pressade citron över och doppade i aioli. Den allra sista tapasrätten var på räkor som fick snabbfräsa i het olivolja, chili och mycket vitlök. Oljan blir en smakrik och smarrig sås att doppa brödet i. Mums mums mums.