Lite kort om helgen och sedan ska jag dela med mig av en dödens god kvällsmat/middag som tar noll tid att göra och ändå är himmelskt god. I fredags var vi hemma hos Peter och Fredrik. De bor på Kungshöjd och har en av stadens drömmigaste lägenheter, om du frågar mig. När de flyttade ihop ett ett gäng år sedan hade de ganska olika inredningsstilar med sig in i deras gemensamma våning och resultatet är underbart eklektiskt, modernt men också fylld av självfulla minnen och ting som bryter av så fint mot strama designlampor och plexiglasbord. Skaldjurskvällar är de bästa. Inspireras av konsten på väggarna. Elisabeth Tolls fotokonst, (hon har förresten bland annat prisats mångfaldigt av ELLE i modefotografi), sitter på en av väggarna. Dagen efter vaknade jag lite nervös. Jag hade bestämt mig för att vara lite modig. Jag tog mig till Vasastan och detta trapphus - intensivkurs i Salsa var på agendan. Som HSP är det vansinnigt många intryck att hantera under en sådan här session, men efter att ha lagt merparten av första timmen till att scanna av de andra deltagarna, läsa av vår salsa-guru, hur lokalen var utformad, belysningen där i taket, hur trägolvet knarrade på vissa ställen och alla dofter, olika händer att hålla i och kroppar i rörelse.. så kunde jag äntligen börja fokusera på det som skulle fokuseras på, nämligen musiken och dansen! Det här måste jag göra mer. Och det var nog äventyr för en dag, så kvällen spenderades hemma. Middag i soffan. Den franska klassikern Croque Monsieur kan vara något av det godaste, men samtidigt enklaste som finns. Med rätt råvaror blir det här en ljuvlig historia. Det här är sådana ingredienser som jag nästan alltid har hemma och här kommer mitt recept på den godaste varianten av dem alla: 1 Port 4 skivor levain med kanterna bortskurna 1 msk smör + 1 msk smör 2 rejäla skivor skinka av rejält rökig sort 4 rejäla skivor lagrad opastöriserad Gruyère (eller Comté) 1,5 tsk dijon senap salt svartpeppar tillbehör: krispig sallad på vad du har hemma. Bladsallad, frissésallad, tomater, färska fikon, sockerärtor som masseras med lite olivolja, salt och peppar. Avslutningsvis ringlas lite lagrad Balsamico över (min favorit är Gridellis). Hur gör man med resten? Jo det är lätt som en plätt! Stek bröden på ena sidan i smör, tills frasig och gyllene. Tag bort från stekpannan och bred över dijon och lägg på skivor av ost och skinka på de rostade sidorna. Lägg ihop brödskivorna till två klämmor som du lägger tillbaka i pannan med nytt smör. Låt osten smälta ut sakta samtidigt som de sista sidorna på bröden steks frasiga. Och sedan kan du med fördel göra som jag, krypa upp i soffan. Med ett litet glas vin eller en kall ljus öl. Och så är det bara att njuta av lyckan du har på tallriken. Kram och fin söndag!