I mina öron just nu rullar boken Food Pharmacy och jag är så galet inspirerad att förbättra min inställning till mat och vad jag stoppar i mig. Igen. Haha, inspirationen kommer nämligen till mig med jämna mellanrum och då köper jag med ny kraft hem lass av grönkål, extra mycket färska hallon, färsk ingefära och mjölksyrade grönsaker. Mixern åker ner från vinden och jag halsar smoothies och nyttiga kryddshots. Igår köpte jag hem dyr kombutcha och mina fingrar är gula av färsk gurkmeja. Jag köper budskapet att vi kan leva ett friskare liv genom det vi äter. Food Pharmacy boken – av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, (som driver bloggen med samma namn) handlar om just detta. Med stöd av vetenskapliga studier och fakta lotsar de dig igenom hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten. Den sortens mat som stärker ditt immunförsvar och håller sjukdomar borta. Och jag som ÄLSKAR lagrade ostar, vit baguette, pasta i stora lass, kardemummabullar och kakor, godis och allt friterat, har lite att jobba på. Det är sådant som göder de onda bakterierna i din kropp. Det är nog bra att jag försöker bryta mina mer dekadenta mönster ibland.. Men det är svårt att göra en hållbar förändring när man faktiskt tycker att mycket av supernyttiga recept inte är särskilt gott. Och jag har hunnit testa ett recept eller två där resultatet blev.. helt ärligt.. vidrigt. Men allt behöver inte passa mig har jag bestämt, jag kan få välja ut några delar! Och jag tar med mig något väldigt bra som utgångspunkt från den här boken, nämligen att jag inte ska fokusera på vad jag behöver plocka bort utan vad jag ska addera. Då kommer ju resten nästan av sig självt! Så då gör det inte så mycket att jag precis ringde till bageriet och bad dem lägga undan den sista kardemummabullen. Och att jag inatt åt kopiösa mängder grillad ostsmörgås som nattamat. Det får vara så här. Högt och lågt. Lite mer grönkål till min vanliga kost, till att börja med. För inspirationen att komma in i bättre matvanor, kika in Food Pharmacy, om du inte redan gjort.