I morse kunde jag inte sluta tänka på hur gott det hade varit med nybakat till fikat, och så fick det bli. Banana bread - något av det godaste och mest tröstrika som finns. Här kommer min variant, superenkelt, saftig och supergod! Och har jag tur, räcker den till helgen när vi ska fortsätta att höstgreja i trädgården på kolonin. Kram och fin onsdag! Till en avlång form behöver du: 75 g smör 2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 2 msk mjölk 1/4 tsk salt 2 ägg 2 mogna bananer 1 mogen banan till dekoration 1 tsk (ceylon) kanel en handfull grovt krossad lyxig 70%-ig choklad 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1/2 tsk bakpulver vallmofrön som ströbröd Gör så här: Smält smöret i en kastrull. Låt svalna och häll i mjölken. Blanda socker, salt, vaniljsocker med äggen, vispa fluffigt. Mosa och rör i bananerna i smeten. Blanda ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och chokladkrosset och vänd ner i smeten. Avluta med att hälla ner smör-mjölkbladningen och häll över allt i en smord och vallmofröad form. Grädda i ca 50 minuter, 175°C. Hemligheten är att ta ut kakan när den fortfarande är nästan lite kladdig, då blir den extra saftig. Så himlans gott.