Jag har ätit lite för mycket av frasiga chokladcroissanter det senaste. De från Franska Bagarn på Koopmansgatan är beroendeframkallande. ( Bageriet heter ju egentligen Le Boulangerie. ) I alla fall, basta på croissanter och idag gjorde jag en supergod och supernyttig frukost istället. Blåbär och vaniljchiapudding med mandelmjök och färska jordgubbar till. Jag brukar för extra nyttighetens skull också strössla på lite bipollen. Och till det mitt älskade kaffe. Och min finska rågsurdegsmacka med lagrad prästost, fast den kom visst inte med på bild. Chiapudding är något av det godaste jag vet. Särskilt om man äter den ihop med olika sorters färsk frukt. Här kommer receptet, taget på en höft; Blåbär och Vanilj Chiapudding Pudding: Låt fröna svälla i mandelmjölk, blåbär och lite vaniljstång över natten. Servera till: skivad banan, björnbär, blåbär och jordgubbar. Strö över lite bipollen för extra sötning och nyttighet. God morgon!