Vi sitter på en vackert inramad terrass i eftermiddagssolen, blickar ut över det glittrande Medelhavet. Och så kommer den stora frågan, från Victor. Kan man äta för mycket Vongole pasta? Jag svarar genast ja. Klart man kan. Men Victor är tveksam, säger nej med eftertryck efter en stund. - Det är ju bara små goa musslor i lite pasta och det går inte att tröttna på, säger han medan han tar en tugga till och nöjt tittar ut över bukten. Det är semester, det är Italien, och låt mig säga att det är inte vår första Vongole-pasta den här veckan. Det speciella med just denna vi har framför oss är att pastan blivit bronsvalsad och är helt perfekt al dente. För vår bekvämlighets skull har majoriteten av skalen från musslorna plockats bort. Sommeliern matchade vinet helt perfekt. Vi dricker mitt nya favoritvin, Altamora Bianco från Cusumano - ett vitt vin från Etna, torrt, mineraliskt och perfekt till skaldjur. Vi sitter på restaurang Sant’Andrea, som ligger precis vid stranden i Villa Sant ´Andrea, a Belmond Hotel, i bukten efter Isola Bella. Området i sig är vibrant och välbesökt av turister men när man väl svänger in genom den diskreta entrén som leder mot hotellet och följer stigen ner genom den engelska trädgården, är det som att kliva in i en annan värld. Detta är en intim och privat plats. Den känslan får du omedelbart när du stiger in på hotellet och möts av den vackert nyrenoverade lobbyn. Sten är ett av våra favoritmaterial och både golv, lister och inramningar här är i en peachrosa sten. Känslan av den ursprungliga historian lever kvar i väggarna, även efter de varsamma renoveringarna. Jag charmas omedelbart av den vackra baren och den otroliga blå kulören. Hotellet uppfördes under sent 1800-tal som privat villa av engelsmannen Robert Trewhella och har sedan 50-talet varit erkänd som en av Siciliens mest exklusiva hotell. Jag häpnar lite när vi räknar ut att alla hotellets 66 rum har havsutsikt och det måste ha varit en otrolig bedrift– att man med tiden kunnat renovera och bygga om så att varje gäst får samma upplevelse av horisonten. Inredningen, konsten, dofterna – det finns en raffinerad elegans i allt detta. Villa Sant’Andrea är unik med en privat strand där man även finner hotellets nya strandklubb Lido Villeggiatura. Här erbjuds en service och hospitality som vi sällan upplever i Sverige. Det går att boka solsängar utan att behöva bo på hotellet och en heldag på Lido Villeggiatura innebär kristallklart vatten, bekväma sängar och non-stop service utan att du behöver lyfta ett finger. Lunchen, apertivon eller middagen intar du på terrassen med vidunderlig utsikt över bukten. Hotellet bistår även med lyxig privatbåt för de som vill ta en tur och uppleva mer av omgivningarna. I det blågröna havet skjuter klippformationer upp ur och jag är inte direkt nödbedd att dyka i. Men Victor dröjer sig kvar på de generösa solsängarna och sprayar ansiktet nöjd med svalkande ansiktsvatten som han fått av strandpersonalen. Märkbart nöjd är han och jag älskar att se honom så tillfreds. En liten stund senare kommer strandpersonalen och bjuder på en glasspinne med smak av pistasch och jordgubbe. Då hör jag efter en tugga hur Victor nynnar på en egen liten truddelutt. Sann lycka kallar jag det. Kan absolut vänja mig vid att se honom så nöjd. Om du vill läsa mer om hotellet kan du göra det härVilla Sant’Andrea , Taormina I sista delen från Sicilien snubblar vi över ett otroligt pastaställe och avslutningsvis tar bilen oss till charmiga Cefalu.