Jag blir lite varm i kroppen när jag tittar i kamerarullen från veckan som gått. Helt klar har jag sökt värme och njutning så mycket jag kan i god mat, mysiga middagar och kryddor som värmer upp kroppen. Tål att upprepas, GOD MAT är bästa knepet för att inte låta Novembers mörker få fäste. En av mina favoritlunchställen är FOREN, som har de godaste veganska sallader med smaker och röror från levanten-området som du kan tänka dig. Minst en gång i veckan köper jag upp mat härifrån och njuter av de hälsosamma och smakrika salladerna. Köper med mig salladerna till studion. Att pilla med keramiken fyller också på depåerna med energi, jag tar det lugnt och svävar bort med penseln mellan fingrarna. Jag har svårt att åka till studion utan att första svänga förbi bageriet som ligger kvarteret bort. Denna kardemummabulle är sedan 2009 (!) min absoluta favorit, och still standing. Kan ni förstå! Kungen av Risotto - han kallas det. Med rätta, jag och Emelie jagar Patrick över stan för hans fantastiska risotto, som är Göteborgs bästa helt enkelt. Efter en tid på Bar Centro huserar numera Patrick på Bar Italia och det är därmed också här ni hittar mig när jag blir sugen på italienskt till lunch. Denna olivolja, precis nypressad från Patricks fem olivträd i Toscana är jag verkligen hedrad över att ha fått. Förstår omsorgen kring innehållet i flaskan. Lyx som andaktsfullt sugs upp till sista droppen. Patrick har även släppt en kokbok Den stora risottoresan, spana in här! Jag mötte min kompis Dennis på Mr P en kväll och denna rätt, Gambas med vitlök är ljuvlig. Måste testas om du går dit! Ett glas vin och lite plock på Bar La Lune ingår också helst i den lilla rundan. La Lune firade ett år förra veckan och jag tycker verkligen att stället rotat sig så härligt under denna tid. Har du inte varit här än så gör ett besök, mer genuin ung Paris - känsla än så här i Göteborg får man inte (säger alltid en av mina krögarvänner.) Jag håller med! Jag och Victor åt lunch här igår, på nyöppnade Mosaik Konstcafé som ligger i Majorna och på Allmänna Vägen 16. En trappa ner, i källaren finns denna arabiska värld med fantastisk god lunch. Varmt te, lätt syrlig hummus, mjuk och krämig baba ganoush, bönröror, semitorkade oliver, inlagd rättika och gott bröd att doppa med. Varm i kropp och själv blev man av denna mat och av den fina atmosfären. Här handlar jag helst min mat, grönsakerna i synnerhet. Bara Bra Mat finns både i Majorna och i Oldskroken. Denna gång fyllde jag på med gula morötter, sötpotatis, svart rättika (som jag inte vet än vad jag ska ha den till).. ..brysselkålsstocken ville jag bara ha för att den är så vacker.. ..och så blev det citrusfrukter och olika sorters kål. Lördagskvällen spenderades hos våra vänner, ni vet familjen som har ett av de vackra husen i Kungsladugård. Värmen hos dem är obeskrivlig och J & P som bor där vågar verkligen ta ut svängarna när det kommer till färg. Mustigt, härligt och vibrerande toner, älskar det! Älskar även ljusstakarna från Svenskt Tenn som står framme vid fikonträdet i vardagsrummet. Alla åldrar upp till 40 runt matbordet. Det är fint det. Mont d´or, viltfärsbiffar och hasselbackspotatis och ett franskt Cante Renard Rouge naturvin som vi beställt hem via Vin & Natur. Note to self att det var fantastiskt gott till osten framför allt. Under morgonen har lite stundande adventskänsla infunnit sig och jag har bakat Lussesnurror utifrån ett eget recept på kalljäst saffransdeg och mandelmassa. Blev vansinnigt goda, och väldigt fula, vilket är helt okej ändå tycker jag.. recept kommer strax.