Jag tog en kaffe med en vän som jag inte träffat på väldigt länge, Bar Centro är stället jag gärna hamnar på. Supergott kaffe, godaste pasta Vongolen som dyker upp ibland på lunchmenyn och här finns även en sällsynt lyckad mazarin att sätta tänderna i. En kväll var jag på Maximiliam Riedel som höll GLASvinprovning. Det var faktiskt det sjukaste. Hur otroligt olika en och samma riesling-druva kan smaka och dofta i olika glas beroende på deras form. Helt otroligt. Glaset jag håller i handen är utformat in i minsta detalj efter en ekad chardonnay. Det finns vinglasprovingskit, en samling glas till de vanligaste druvorna, som är kul att ha hemma och kunna testa sina viner med. Perfekt julklapp till någon som tycker att det är kul med vin. Det vilda framträder på kolonin. Så här års är det stilla. Inga gräsklippare eller spring i gångarna. Jag njuter som mest här nu. Hittade denna ljusstake hos Studio Bang. Man kan nästan se att det är kristallglas utifrån hur ljuset reflekteras. Älskar de böljande armarna. Morgonljuset. Vi tjejer fick äntligen till en kväll och möttes upp på Suggan i Majorna. Om du bara ska dricka ett glas vin där så måste jag slå ett slag för deras Champange på glas. Otroligt god. Måste nog ta reda på vad det exakt är för en sort så att jag kan jaga importör. Nej men en sådan otroligt fin hund vill jag ha. Någon som vet mer? Nu längtar jag efter att få flytta upp på vinden. Blir tokig av hur det dragit iväg i tiden.. och än vågar jag inte ropa hej. Vi väntar på vårt snickeri, att de ska göra klart allt. Men försening på försening råder och det frestar faktiskt lite på tålamodet. Så länge sover vi här, i Lugna rummet som jag ju kallar det. Älskar denna säsong. När svart är behagligt och så enkelt att bära. Ofta kan man slänga ihop lite vad som helst från garderoben, bara det är svart. Allt funkar med allt. Foto: Milana Chigridow @norrskenetDet var tänkt att jag skulle gå hit på en spännande Guide Michelin - lunch i veckan där stjärnkocken Peeter Pihel från Fotografiska från Tallinn tillsammans med kocken Sayan Isaksson och Ida Bauhn komponerat menyn. Restaurangen heter Nour och jag har velat besöka dem sedan de öppnade. Deras mathantverk hämtar inspiration från Skandinavien och Japan. Rena smaker och otroliga uppläggningar. Tråkigt när man missar något sådant här.. men nästa vecka ska jag besöka en annan krog med Guide Michelin- stjärna så får rapportera från den istället! Oj, mycket mat i detta inlägg. Men måste även berätta om att jag testade ett snabbmatställe på stan, nämligen pasta-stället Pastor som ligger inne i Stora Saluhallen. Vi åt en med burrata och en bolognese. Så goda båda två, jag som är lite petig med mina lunchställen ger båda tummar upp. Lunch till sådana dagar då allt man behöver är lite kaloririk italiensk comfort food.