I morse knackade Fanny på min dörr. Jag sprang just då runt i lägenheten i matos och med stekspaden i högsta hugg, och samtidigt som jag stekte bröden gyllengula vid spisen försökte jag stryka klänningen på golvet. Vi skulle fota i ett uppdrag för ELLE Mat & Vin i ett tema som jag väl förresten inte kan avslöja redan nu? Nej det är kanske inte så klokt.. tänker jag. Men här får du i varje fall en glimt av färgerna på buketten som jag satt ihop. En blandning av vilda växter, blommande eukalyptus, vallmokapslar och vass. På bilden ser du även mina nya favoritglas. Grappaglasen har jag alltid tyckt om men tyvärr har jag och V diskat sönder hela uppsättningen som vi köpte på Skrufs Glasbruk för många år sedan.. äntligen har jag nu fyllt på med nya. De är dessutom ljuvliga att dricka dessertvin ur och annat sött som äggtoddy till exempel. Vinglasen Gino är även de från glasbruket, formgivna av Carina Seth Andersson till Nationalmuseums nyöppning i oktober 2018. Det kommer lite bättre bilder på dem i en kommande inlägg. Vasen Shui är i dramatiskt svart glas, formgiven av Märta Louise Karlsson för Artilleriet. Fanny och jag har aldrig arbetat tidigare tillsammans men det flöt så himla fint. Det visste jag att det skulle göra, sånt känner man på sig! Och när vi koncentrerat tagit oss igenom våra olika frames kurrade min mage högt. Kockarna säger ju alltid tvärtom, men jag kan alldeles bestämt inte hålla med dem. Man blir helt klart väldigt hungrig av att jobba med mat! Vi mumsade i oss vår props, det som kameralinsen fokuserat på de senaste timmarna. Receptet på vad vi åt för smarrigt, och vad mans ska dricka till, delar jag med mig av i en av de kommande ELLE Mat & Vin-magasinen. Jag hojtar till när den är ute!