Alltid lika charmigt hos Floramor och Krukatös. Jag var här häromdagen för att köpa hem lite fina blommor. Ju mer tid som spenderas hemma ju viktigare att ha något vackert och livfullt att vila blicken på. De hade svarta ranunklar hemma och det hade även Blomrum. Älskar nattsvarta blommor. Så fint också med den rostiga skålen och tulpanerna däri. När jag ändå var nere på stan mötte jag upp Anna och Emelie på en snabb stående lunchkaffe utanför Doppio. Vi sökte oss till solen, stod och hängde vid en lyktstolpe för att få känna strålarna mot ansiktet. Även vovven som passerade kände magin. Han stannade upp, glömde av sin husse och lade sig ner vid våra fötter. Där hittade han en fin plats att tina upp på. Det såg så mysigt ut att jag ville lägga mig brevid. Men hejdade mig ju såklart, hur hade det sett ut? Så cyklade jag vidare till kolonin för att greja i trädgården. Bläddrade i denna fina bok. Ett tips till alla som gärna vill vårda sin trädgård på ett hållbart sätt. Gucci visar upp den excentriska konst studenten för sin herr - vinterkollektion, jag är jätteinspirerad. De knähöga strumporna med hålmönster är underbara och även den "krympta" rutiga jackan och knälånga kostym-shortsen till. En look för de dagar då man verkligen tar sats och vågar ta i. Till stugan hade jag tagit med mig en påse saker. En secondhand runda i stan förra veckan ledde nämligen till fina små fynd till ett kommande stylinguppdrag. Jag älskar att äta ute och just nu är det viktigare än någonsin att stötta de lokala små restaurangerna som behöver all hjälp. Är man frisk så ska man ju försöka leva som vanligt, men den starka känslan om samhällsansvar och att inte röra mig bland mycket folk så mycket just nu gör att jag spenderar fler kvällar hemma och då behövs den här tänker jag. En kul och superfin morgonrock från Nufferton . Följt henne länge på Instagram, blir så inspirerad av franska kocken och matinspiratören Mimi Thorisson. Jästen hade tagit slut överallt i Majorna, i svåra tider bakar vi tydligen bullar och bröd i mina kvarter. Åtminstone är det vad jag själv skulle använda jästen till. Så jag cyklade till 5 olika mataffärer innan jag fick tag på det värdefulla paketet. Förr använde jag alltid Leilas recept på kardemummabullar men man gör åt närmare (håll i hatten nu) ett halvt kilo smör på 18 bullar, så någon gång på vägen slutade jag med detta smör-rika recept. Men.. Anna och Emelie bakar dem alltid så här.. bestämde att det var dags att damma av denna goding. Innan sista jäsningen. Detta blev alltså min kvällsmat igår. Tre nygräddade stora bullar. Ljumna och så vansinnigt goda att man dör. Ett glas kallt mjölk till såklart. Oj då. Det blir nog samma kvällsmat ikväll igen. Det är okej för mig.