Hösten är här. Det betyder massa god mat, lugna middagar och levande ljus i sällskap med familjen och vännerna, på restaurang eller hos varandra. I takt med att västkustvindarna växlar upp i styrka går jag själv ner i tempo, blir lite extra känslig så här års. Känner i hela min kropp att ljuset lämnar oss något och jag fyller tomrummet med mina vänner och familjen istället. Och med god mat! De senaste veckorna har jag fått fina stunder med både mamma, pappa, syrran och vännerna, och det känns som världens lyx, vi är ju lite utspridda över landets södra delar. Att umgås med familjen och över en bit mat är det bästa som finns. Pappa kom på besök från Jönköping och vi åt fisksoppan (klassiker och favorit!) här på Hedlunds, en solig höstdag. På Kitchen Artilleriet fick jag syn på den här fantastiska tekannan i glas. Tänk vad mysigt att brygga te i den. Denna gång var det syrran och mamma som jag mötte upp, en duggig morgon på Happy M Kitchen i Vasastan. Deras brunch på helgerna är helt fantastisk. God, stärkande och full av nyttigheter och snälla saker för din kropp. I mitten av Oktober börjar Norda restaurang på Post med en speciell sharing söndagsmeny. Vi fick testa den och det var så himla mysig grej att göra denna sömniga kväll. Perfekt häng med några vänner eller barnen. Amerikansk twist, vi delade på en helgrillad fisk, entrecote, goda sallader, röror och alltsammans avrundades med härlig marängsviss på lite vuxnare vis. Norda är dessutom värt ett besök i sig, för den härliga stämningen och inredningens skull. Äppelskörden i år är inte den största men det räcker gott och väl till goda äppelpajer och råsaft med färsk ingefära och gurkmeja. Här har du mitt bästa recept på knäckig äppelpaj. Hummerfisket är igång och vi hade champagne och hummerkväll hos våra vänner Fredrik och Peter. De bor helt fantastiskt härligt i en våning på Kungshöjd. Anna gjorde faktiskt ett hemmahos-reportage härifrån för ELLE Decoration för en liten tid sedan, superfint och inspirerande kan jag lova. I perioder blir börjar jag osbessa över banana bread och jag gjorde en häromdagen. Försvinnande god, mitt favoritrecept kom upp häromdagen så scrolla vidare ner. Jag älskar ju levande ljus, och det är något av det mysigast med hösten, mörka kvällar och brinnande ljus. Dessa hållare i vacker sten från Kinnekulle av Stenhuggardottern tycker jag är väldigt fina. Spanar in vackra och höstiga blomsorter på Bunches. De där julröda - Hartassen, är helt klart en favorit. Jag och min krögarvän Dennis älskar att äta ute, testa nya ställen i stan. Men oftast landar vi hos våra favoriter, som kvartersvietnamesen Vi Viet i Vasastan. Friterad banan är alltid en given avslutning för Dennis här och jag hakar på. Observera ännu en vacker tekanna i glas! Den typiska bilden av kolonin just nu. Förfallet har börjat, frosten kommer snart bita tag ordentligt i växtligheten. Jag har lärt mig att älska denna fas. Tycker solrosorna är minst lika vackra nu, några som tappert kämpar efter att söka sig mot ljuset och några brända som håller på att somna in. Vackert så det gör lite ont. Fin fredag och byggande höstluft till dig, idag åker vantarna på för första gången. Kram e