Arbetsbyxorna på, det är skönt med rejäla plagg när vi rör oss på vinden som är sval och byggdammig överallt. Vet att det är lite risker att röra sig på ett bygge utan skor, även om det är mitt bygge. men skorna trycker för hårt på nerverna runt fötterna så det får bli strumpor. Victor drar ett hästlass. Jag jobbar från golvet med att fylla spackel i hål och han tar hand om resten. Det tar en stund att vänja sig vid konsistensen på spacklet och förstå hur man använder spatlarna. På kvällarna slänger jag ut vad som finns i kylen och så lagar Victor något gott på det och jag sitter vid kranen, sköljer grönsaker och diskar allteftersom. Smör och vitlöksfräst spenat. Till det, kött och en lagrad och magisk ost från kyldisken på Bullen och Brödet, ska kolla upp namnet. Till semmeltestningen! Har nu testat Bullen och Brödets semla. Lite depp över grädden som hade vattnat sig annars väldigt god smaker. Har även testat tidigare års favorit Le Boulangerie på Koopmansgatan och semla-bullen var tyvärr för torr och mandelmassan för söt. Cum Pane leder fortsatt med andra ord. Nästa kväll. Det blir korv och oliver till plock, för trötta för att lägga upp på fat. En Boeuf Bourgogne har puttrat på spisen till kvällens middag. Det är ju trots allt vinter ute så jag har bestämt mig för att inte önska den bort utan mysa av kylan lite till och då hör det långkok och grytor till. Gjorde en enkel variant av Catarina König. Fick en vacker tygros från tjejerna i present. Jag kommer att använda den massor och denna dag bär jag en klänning som är ett riktigt konstpiece från Atelier Runmarker. Hur länge ska vi hålla på med renoveringen undrar du kanske? Jag vaknar på morgonarna med oro i kroppen och undrar samma, jag med. Väntar på besked om tidsplan från vår byggherre men vi är snart i sista fasen där det också känns som att allt kommer hända. Vi har tagit oss en lång väg redan. Påminner mig om det.