Plockade en stor bukett färgsparkande blommor från min lilla snittblomsodling på kolonin. Det blev väldoftande ljuktärtor tillsammans med stora härliga dahlior. Sedan hoppa på cykeln! En somrig klänning, råd basker på, korg med extra tröja, en flaska kyld champagne och givetvis mina blommor. Trampade den korta vägen från kolonin och in i Kungsladugård där flera av mina drömhus finns. Hoppade av vid svart huset och ringde på dörren, dags för årets franska afton! Du som följer mig har varit med några gånger på den! Vackert dukat bord med tallrikar i sten (älskar!) och där hamnade buketten med. J och P hade på morgonen skördat lite i trädgården och allt grönt som vi åt under kvällens 5-rättersmeny kom från deras köksträdgård. Från den gula löken, till squashen, tomaterna, bönorna, rödbetorna. Jag kan fortsätta och maten smaker så ännu mycket mer och bättre när det är hemmaodlat. Det är verkligen så! Första rätten. Perfekt kokade rödbetor, chevré och en fräscht syrlig bönröra. Jävuls gott. Någonstans här försvann jag in i njutning och mobilen försvann ner i väskan. Så det blir inga bilder på allt det andra, på lasagnen som gjordes på lammfärs, vitlök, rosmarin, squash (istället för pasta) och trädgårdstomaterna. Smakrik getost (hommage) hyvlades över allt. Magi var det så baskern åkte av. Ihop med ett glas Barolo, alltså så gott.. och jag har blivit lovad att få receptet. Ska dela det med er då, perfekta rätten av höstens skörd och till bord som är fulla av levande ljus.