Midsommarafton. Vi är en del av gänget som samlas på Kinnekulle och utanför kyrkan som snart ska bli Österplana agriturismo. Några av våra närmsta vänner har köpt den 1800-talskyrka som står under en vacker och spännande förvandling. Men idag är fokus på sillunch. Solen gassar. Alla är hetsiga, varma och lite hungriga. Det blir klassiker. Dillkokt potatis, trädgårdssallad, massa sillar och gott bröd. Efter lunchen åker vi till Anna och Tobbe. Till det röda huset på landet som vi älskar så mycket. Barnen springer omkring och leker och vi vuxna börjar samla in dem, dags för femkamp. Middagen dukas upp i trädgården. Med utsikt över vidderna och de vackra odlingsfälten. Vi grillar burgare och drabbas av matkoma. Jag känner sån vördnad för naturen här. Solnedgångarna. Och lugnet i bröstet som de ger. Det rotar verkligen mitt kaosiga huvud. Dagen efter tar vi det lugnt. Barnen hoppar hopprep . Till middag äter vi lammfärsbiffar med hummus.(Recepttips kommer snart – det här måste jag dela med mig av.) Och till efterrätt- bränd baskisk cheesecake som Victor bakat. Han har kokat en körsbärssylt med maraschinolikör till. Det är helt sjukt gott. Och vi säger godnatt till kossorna. Sen gör vi som vi gör här på somrarna. Vi går vi upp till fälten. Låter guldiga strålar fylla på.