Världens gudomligaste ostpaj! Det är min vän Emelie som visat hur man lagar den! Pajen är så sjukt god att vi gör den lite väl ofta här hemma.. För om du försöker hålla dig till nyttigheter så kan du hoppa över detta inlägg, det här är en kaloribomb av rang. Ost, och och mera ost! Men skit i det säger jag, för paj är typ bästa maten på sommaren. Lätt att ta med som picknickmat till stranden och att variera tillbehören med i det oändliga. Till den gudomliga ostpajen behöver du: Pajskal: 3 dl vetemjöl 125 gr kylskåpskallt smör 3 msk kallt vatten Nyp i hop till deg Tryck ut i form, nagga Förgrädda 10 min i 225 grader Äggsmet: 2,5 dl mjölk 1,5 dl grädde 3 ägg lite chiliflakes Fyllning: ca 150 gr rivna ostar (tex. västerbottensost, parmesan) ca 50 gr blåmögelost (tex. Saint Agur, Cambozola) salt svartpeppar Fyll skalet med ost och häll över äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min, 200 grader. Toppa med hyvlad parmesan, rivet citronskal, grovhackade hasselnötter och färsk oregano. Smaklig spis! Ikväll serverar jag min nygräddade paj med säsongens frukt och grönt. Sallad med söta tomater, krispig sallad, olika meloner, italienska aprikoser och doughnut-nektariner. Jag strösslar över rostade hasselnötter och serverar kallskuret till - en stark Magnificosalami och mina favoritoliver från saluhallen. Och ett litet glas gott rosé till. Mums!