Bordet står duka för första adventsmys. Det är ju trots allt första dagen i December månad och julen tog helt plötsligt ett raskt steg fram i medvetandet. Så jag tycker att det går fint att smyga fram röda accenter. Så istället för att duka med mina vanliga krämvita ljus har jag alltså valt djupt röda blommor och ljus. Det är precis just nu och fram till julafton som det röda ger lite pirr och förväntant, så det gäller att passa på. Jag har köpt hem mjuktall som är så där vippig och fin och istället för Amaryllisar fick jag fatt i mörkröda krysantemum (tror jag att det är?). De söta små ljusen kommer från Nagel Stoff och jag använder deras ljusstakemoduler ihop med minivaserna som tillfälligt får agera ljusstakar de med. Årets sista hummermiddag står för dörren och jag har dukat med drömservisen, Serax porslinsserie Dé som tagits fram i samarbete med Ann Demeulemeester. År 2019 började relationen mellan Serax och Ann och genom åren har hon hunnit skapa kollektioner inom keramik, glas, belysning och även möbler. Jag älskar det otroliga formspråk som uppstår i dessa kollektioner och ibland kan man skönja en liten nodd till modescenen som Ann kommer ifrån. Porslinskollektionen Dé utforskar mötet mellan mörker och ljus och de kontrastrika mönster som uppstår tilltalar mig väldigt mycket. Förresten, gulligt arrangemang på bilden, eller hur? Samtliga sorters fat och tallrikar finns i en rad utföranden, så man kan matcha och pussla ihop dem hur man vill. Själv har jag dukat med förrättstallriken och mattallriken som båda har medelstor svart dekor - och det ska sägas att all dekor målas för hand viket ger det där själfulla uttrycket som jag tycker så mycket om. Den vackra tekoppen på toppen av mormors vackert vävda servett, kommer jag att fylla med brynt smör. Här ska nämligen bröd och hummerstjärtar doppas. Den medelstora skålen på sidan hade lämpat sig perfekt till en liten soppa men nu kommer den få samla skal. Victor håller på att gräva fram stora kastrullen från vindsförrådet. Och leveransen av humrarna kom igår, det är världens bästa om man känner en fiskare som fiskar just hummer. Annars kan man ju inte hålla på som vi gör och äta dessa skaldjur hela tiden men nu kör vi för sista gången i år. För en gångs skull gör det inget att det skymmer redan efter kl 15.30, låt mörkret komma!