Då var det dags för min tredje del av trend och stilspaning för hösten 2019. Här har du länkarna till Del 1 och Del 2 . Jag har samlat tendenser, nyheter och inspiration inom designvärlden och lyfter även spännande nyheter i andra områden såklart, som krogscenen och vad vi äter till exempel. Häng med, här kommer den tredje spaningen för hösten! Carrera marmor. Denna vackra sten har gjort ett stark återinträdande i våra medvetande de senaste åren och materialet har och inspirerat designvärlden som material på många sätt. Carrera marmorn landar nu och stannar ett bra tag. Med rätta. Vi ser det användas som yta i köket, i badrummet, som hyllplan, ett material som svarvats till skålar och som här, i form av lampa. Biagio - en fantastisk organisk skapelse, av Flos. Mötet - materialkontraster. Pierre Augustine Rose hämtar inspiration från Bauhaus och Picasso och den parisiska trion levererar formstarka, dynamiska och nyskapande möbler för hemmet och offentliga miljöer. Med känslan att med sina uttryck vara "spot on". Som här - bordet Duo Multilaque Tables med högblanka lackade bordsytor som möter matt träyta. Spot on. Hantverksmässig tonalitet är för mig ett oerhört attraktivt uttryck. Det finns en värme och personlighet i former som har spår efter en mänsklig hand. FERM living lanserar lampan HEBE lampa, i en låg fot, fortfarande med klumpig bas och mjukt feminin siluett. En flirt med det hantverksmässiga uttrycket. Väldigt fin i den här kalkvita creme-färgen. Varma, jordiga och matta ytor fortsätter att ta mark, det genomsyrar många rum här på nyöppnade hotellet The Audo i Köpenhamn. Intimt och vardagsrumskänsla, cocktails på finsprit eller drink på tapp. Vad händer inom krogvärlden just nu då? Om man sneglar på Göteborgsscenen som bubblat konstant och utvecklats enormt de senaste åren så framträder en särskild trend i de små och intima hål-i-väggen-ställena. En välkomnande tendens om du frågar mig! Det är något oerhört charmigt att slå dig ner på en barstol i rumslighet som för känslan till ett vardagsrum. Där bartendern eller serveringspersonalen lika gärna kunde varit en nära vän. Igår kikade jag förbi på två av stans nyöppningar, en cocktailbar och en intim liten Mexikanare. Båda värda att hålla koll på och besöka! BRUNO cocktailbar öppnar i skrivande stund på Kyrkogatan 13. I valvet på väg in mot stans mysigaste innergård (du har väl inte missat!) vid Champagnebaren öppnar samma ägare, Hugo Hall och Hanna Öberg sin tredje småskaliga och härligt personliga verksamhet. Älskar hur de skapar intima hål i väggen för oss Göteborgare att njuta av, det är personligt och alltid hög kvalitet på mat och dryck. Tillsammans med Oscar Karlsson som har bakgrund som barchef på Upper House och nu senast på The Barns backficka The Bar har ett koncept vuxit fram och vi kan se fram emot fokus på klassiska men innovativa cocktails, alltid tillverkade på de bästa av spritsorter. Ambitionen är att skapa en hemtrivsel, känslan att vara gäst hemma i någons kök eller lägenhet. Barmenyn är lagom liten med perfekta aptitretare, vi fick omedelbart span på ostronen och den smarriga mortadellaklämman. Tillsammans med en lyxig och perfekt balanserad Boulevardier gick det verkligen inte någon nöd på oss. JALISCO smygöppnade igår och den lilla Mexikanaren ligger en trappa ner under Tranquilo och delar lokal med Stranger Stranger. Restaurangen utgörs av ett intimt och personligt litet rum med tjugotalet platser och kommer leva sitt egna liv med egna öppettider. Bordsbokning för sällskap från åtta personer, annars är det drop in som gäller och det passar konceptet perfekt, tycker jag. Jalisco kommer vara ett sådant ställe att slinka in på med ett par vänner för att beställa in läskande Tommy´s Margarita på tapp och dela smarriga tacos (missa inte pescadon) och frossa i guacamole. Adressen till detta något hemliga hål-i-väggen är Kungstorget 14. [caption id="attachment_77036" align="alignnone" width="563"] Foto: Studio Oliver Gustav[/caption] Högblankt. Jag har redan snuddat vid det, de högblanka ytorna. Gärna i svartaste svart, tänk pianolack. Som kontrast till alla kalkade, torra och supermatta ytor och väggar som vi ser överallt. Tänk grejen, att ta in en helsvart, superlackat och blank möbel till ett rum signerat Studio Oliver Gustav. En sådan kontrast som hade fått mig att tjuta av förtjusning! Så håll utkik efter högblank, om jag får gissa så tror jag att det med all säkert kommer att synas allt mer. [caption id="attachment_77033" align="alignnone" width="640"] Foto Foodstories[/caption] Superfood. Aroniabäret. Kombutcha. Pilinöten. Och så vidare. Superingredienserna som alla pratar om denna höst och som är fullspäckade av nyttigheter. Det kommer bubblare och nyheter på marknaden hela tiden och jag är för nyfiken för att inte vilja prova allt!