På kolonin lagas det inga stordåd just nu. Tiden går till annat än att stå vid grytorna.. vi håller oss till enkla och snabba maträtter som samtidigt är ganska ljuvliga. Så vad ter vi då? Jo, ost bland annat. Det godaste som finns är nämligen ost. I synnerhet en otroligt mogen Delicé eller Brilliant Savarin. De är otroliga när man vill ha en mild, krämig och gräddig koost. De dök upp häromkvällen i väldigt enkel men supersmarrig middag. Små tomater får rosta i ugn med olivolja salt och vitlök. När de bubblat färdigt i ugnen tar man ut den och lägger upp en burrata ovanpå så att den får flyter ut litegrann. Samtidigt har vi rostat delad potatis i ugn och den får persilja vid servering och till sist bara, en fräsch sallad med gröna blad, sharonsfrukt (som är magiskt med burrata) och endiveblad. Nej men det är helt otroligt gott att skopa upp på en klyftpotatis eller lite rostat levain om du har hemma. Stänk över lite av Gridellis chilliolja för ännu mer värme. Kaffe och en stund framför brasan för att vakna på morgonen. Strax innan datorn slås upp. Det är säsong för granatäpple nu, otroligt rik på antioxidanter är den och den är ljuvlig i sallader och att strö över yoghurten. Ett litet kik i trädgården, jag låter den vila nu. Inte ens döda fröställningar tar jag ner, de är fina där de står. Västen (ad link) har många frågat om på Instagram, den kommer från franska Sezane. En annan middag som också hade ostfokus var med tjejerna igår. Vi gjorde fondue av en Mont d´or och Anna hade med sig en otrolig hårdost. Lägg Gammelknas på minnet, den var helt otrolig.