Göteborgs bästa! är ju listorna som jag knåpar ihop för att förse dig med en liten genväg till det bästa som jag tycker att staden har att erbjuda. Och nu i hösttider, när ljusen tänds och rödtjut åker fram, då behöver vi en Göteborgs bästa! som temar på pizza. Du som läser bloggen flitigt har ju inte missat min besatthet av pizzor i sommar, de hantverksmässiga napolitanska surdegspizzorna i synnerhet. På kolonin byggde Victor nämligen en vedugn och här har vi gräddat pizza tills jag på riktigt tröttnade ordentligt. Mitt senaste jobb för ELLE Mat & Vin spelar också på pizzatemat.. så varför inte också skriva här på bloggen om de överlägset godaste pizzorna i stan. Här kommer listan och mitt förslag är nog ändå att beta av dem allihop. Bov, Johanneberg Jag är så dålig på att boka bord och jag har istället försökt lista ut när man kan gå till Bov utan att behöva köa i timmar. Lättare sagt än gjort, stället är så populärt att det inte verkar finnas några kryphål. Om du vill vara spontan så kom istället förberedd på att vänta en stund och njut av ett glas naturligt vin medan du har tid att spana in den sprakande aktiviteten runt vedugnen och menyn. Sharing är att föredra då pizzorna gräddas en och en och helst.. och man vill beställa åtminstone en av varje. Café Oizo Kålltorp Det här mysiga lilla caféet har inte bara smarrigt hembakade sötsaker utan även pizza på menyn, något förvånande men på den glada spektrat såklart. Mycket kärlek och goda smaker. Kolla in på Instagram för att del av veckans pizza. Paradiset, Saltholmen Precis nere vid havet finner du mysiga och luftiga Paradiset. Här är det hantverksöl och naturliga viner som gäller och de napolitanska pizzorna är galet goda. Känslan att besöka en hemlig pärla är extremt påtaglig, helt klart värt en liten omväg, om du inte bor i närheten. Varför inte kombinera ett blåsigt höstdopp i kallt hav och sedan låta sig värmas upp i Paradisets varma famn. OBS. Säsongsöppettider, just nu öppet fre-sön. Bellora, Avenyn Att äta på Bellora är ofta ett lagom stimmigt moment, hög ljudvolym, musik i högtalarna och aw-folk som tar ett glas i baren. Den italienske kocken som basar över pizzorna på restaurangen, vet vad han gör. Pizza-varianterna roterar på menyn och det finns ganska få alternativ. Har du dock världens tur så finns mortadella med burrata på menyn, något av det godaste som finns. Barabicu, Innanför Vallgraven Barabicu har inte de absolut godaste pizzorna MEN de har en setting som gör besöket värt. Vanligtvis tre pizzor att välja på, med roliga och lite annorlunda ingredienser från en meny som roterar förhållandevis ofta. Det här är en mindre pizza i storlek, tror inte att den är på surdeg men perfekt när man vill ha något lite mindre men ändå mättande till kvällen på stan med tjejerna. Tavolo, Innanför Vallgraven Okej här har vi napolitansk pizza på riktigt! Alltså hela vägen. På nyöppnade Tavolo väljer jag lätt en Margherita med väl valda råvaror, och den är den godaste pizza du kan tänka dig. Tips också att testa pizzan med ägg, rostad potatis och svamp , den är överraskande fantastisk. Har jag missat din pizza-favorit? Fyll gärna på i kommentarerna, så hjälps vi åt att sprida lite av livets goda så här i murriga hösttider. :) Kram e