#30dagariNYC och jag är redan på dag 3! Helgen har gått till praktiska saker, som att installera oss i lägenheten, fylla upp kylen, leta upp närmaste bageri och kolla runt i området. Och idag är det måndag och vardagslivet börjar. Det är alltså så här vi ska ha det den närmaste månaden, har jag redan hunnit tänka. En fin och lite pirrig känsla. Klockan är 08.03 och jag sitter just nu med en kaffekopp vid köksbordet i lägenheten, skriver dessa rader, mitt första blogginlägg härifrån. Fönsterna är öppna vid gavel och jag snappar upp lösa fragment av vad de passerande fotgängarna pratar om. V lämnade lägenheten för en stund sedan, han har hyrt in sig på We Work - en coworking kontorsplats men jag själv planerar att jobba en del från lägenheten och från olika caféer. Här är min trappuppgång, närmare bestämt i Williamsburg i centrala Brooklyn. Williamsburg är ett mer avslappnat, lummigt och låg bebyggt New York, ett område som ligger österut med bron över från Manhattan. Ett trendigt område som verkar samla förvånansvärt homogena invånare i ålder och livsstil och här är det tydligt fokus på närodlad mat, musik, konst, Instagramvänliga frukostcaféer, vintagemode och restauranger som tillfredsställer även den mest kräsna foodien. Jag som planerar att leta upp och skriva om just sådana godbitar tänker att detta är en perfekt plats att utgå ifrån under den här tiden. Och när jag vill över till Manhattan så är det bara fem minuter bort med tunnelbanan. Lägenheten har jag hyrt genom NÔM Stay och att hitta en fin lägenhet, i mysiga kvarter och till en hyra som inte är skrattretande hög är en rejäl utmaning och säkert det som får många att ge upp drömmen om att åka hit en längre tid. Så jag är glad att jag till slut hittade till NÔM Stays utbud. Ett matnyttigt inlägg om detta och mina bästa tips på boende kommer snart i ett eget inlägg. Igår köpte jag upp pioner från Farmers market till köksbordet och lite senare hamnade vi på Maison Premiere, som jag skrivit om i förra årets New York - guide. En charmigt stimmig Oyster Bar, med en meny av olika läckra ostron och din servitör guidar dig till de rätta sorterna just för dig. Välj mellan att slå dig ner vid den vackert rundade baren eller dyk in i den grönskande innergården längst in i lokalen. Men tillbaka till nuet. När jag är klar med detta inlägg har jag lite bilder att redigera och mail att få iväg. Har nämligen en liten lista på kreativa aktörer som jag inspireras av inom mode, inredning och krog som vore så kul att få träffa och intervjua till bloggen under tiden här.. vi får se hur det går. Men först! Påfyllning av kaffe och ett stort bett i min jordnötssmörstoast med jam (färsk ekologisk jordnötssmör som du maler själv i mataffären!). Man ska som bekant ta seden dit man kommer. :) Kram e Dagens outfit: Leopardmönstrad klänning i sidenmix, Ted & Teresa, Ganni Halsband Ripples Drop, Atelier ORMAN Skor, Henry Kole