På min Instagram Story lade jag igår upp denna bild på lunchen i skuggan, vår variant på Pasta Limone. Så otroligt god är den, och i synnerhet dessa varma dagar. Jag fick så galet många frågor om receptet, så här kommer det: Så här gör vi, Pasta Limone för två. Finhacka en halv gul lök och en vitlök, låt den svettas snällt i en panna tills löken blir glansig. Koka spaghetti i rikligt med saltat vatten till al dente. Häll av pastavattnet och vänd över pastan i en vid kastrull men spara några matskedar pastavatten. Tillsätt en matsked smör och löken, rör runt tills vätskan runt pastan tjocknar och bildar en liten crema. Runda av och bestäm konsistens med någon matsked grädde. Riv ner en halv buffelomozzarella och lite parmesan, zest från ekocitron och nymalen svartpeppar. Vänd pastan tills osten börja tråda sig. Servera i en djup skål och garnera med resten av buffelmozzarellan, hackad persilja och citron zest. Mums! Tipset för dig som gillar att gå den extra milen. Denna rätt kommer till sin fördel med lite tjockare spaghetti, det blir liksom en annan känsla, samt att den tjockare spaghettin får bättre chans att suga åt sig smakerna från den goda såsen. Du hittar sådana i italienska delikatess-butiker men jag upptäckte nyss att även Barilla har börjat sälja sin variant! Titta efter deras Academia Barilla Spagetti nr 7 i matbutiken.