Vi har åkt till Småland, till barndomstrakter, glesbygden och skoggläntorna. Här hänger vi med familjen, och Vic bygger en vedugn till oss. Premiärinvigning, napolitansk pizza på riktigt och det blir så gott. Men det som följer här nedan är inte heller fy skam. För jag ger mig ut i skogen med Lisa och plockar blåbär. Vi tar fram ett supergott recept på paj, med citron och kardemumma. Jag skulle föreslå att du testar om du har färska bär hemma. Gör helt enkelt bara så här: Ingredienser fyllning: 0,5 liter blåbär 0,5 dl socker 1/2 msk maizena 1/2 msk nypressad citronjuice och lite citronzest 1/2 krm salt Kardemummaknäckiga täcket: 150 g smör 2 msk mjölk 0,5 dl ljus sirap 3 dl havregryn 2 dl socker 1,5 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 2 tsk nystött kardemumma Gör så här: 1. Smält smöret och blanda i mjölken och sirapen. 2. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Häll över det smälta smöret och blanda ihop till en tjock smet 3. Blanda alla ingredienser till fyllningen. 4. Fyll en pajform med blåbären och fördela pajtäcket över. 5. Grädda i 175 i ca 30 minuter och täcket fått en fin färg Servera med egen vaniljsås! Sommardröm på en tallrik!