Det är någonstans lite mysigt att se flödet på Instagram fyllas med hemmabakning, av bullar och bröd. Med tanke på att många av oss har hemmakontor för tillfället är det nog inte konstigt att vi också lagar mat hemma i större utsträckning. Idag kommer därför ett litet tips på en solig och krispig italiensk förrättssallad som jag också äter till lunch ibland! Just nu är det säsong på blodapelsiner och tillsammans med endiver, fänkål och svarta kalamataoliver blir det supersmarrigt. Detta behöver du till en lunch: 2 blodapelsiner 1/2 tunt hyvlad fänkål (hacka även ner lite av dillen) 1/2 endiv med bladen separerade en näve grovhackad spenat 1/2 dl kalamataoliver grovt hyvlad pecorino Dressing gör du på 3 msk god olivolja, 1 msk vitvinsvinäger (min favorit är Gridellis Acteto Bianco), saft från blodapelsinerna, lite salt och peppar Skär bort skalet på blodapelsinerna och skiva dem till ringar, ta vara på saften som rinner ut och häll ner i dressingen. Blanda runt med de andra grönsakerna, strö över osten och ringla slutligen över dressingen. En varm, saftig och solig tallrik väntar dig. Full med nyttiga vitaminer och antioxidanter. Så gott!